Noord-Amerika,

Braun - The Monocotyledonaeae Cat-tails to Orchids, 1967.
hc.   464 pag.   37x20cm   € 25,00

Dit boek vormt het eerste deel in de Vascular Flora van Ohio en behandelt o.a. de grassen, kattenstaarten, salomonszegels en orchideeën. Vooral dat laatste gedeelte is voor ons interessant want in Ohio groeien een aantal heel mooie orchideetjes. In dit boek komt u o.a. Cypripedium acaule. C. reginae, C. candidum en C. calceolus var. pubescens tegen, maar ook een flink aantal Habenaria's en Spiranthessen. Helaas geen foto's, wel veel lijntekeningen en verspreidingskaartjes. Voor diegenen die zich niet tot orchideeën beperken: er staan ook nogal wat soorten uit de geslachten Iris, Sisyrinchium, Lilium, en andere bloembolletjes en Trillium in dit boek beschreven. Het boek dat ik binnenkreeg is in hele nette staat.

Brown/Folsom - Wild orchids of the northeastern United States,1997.
pb. 236 pag. 192 kl-foto's 23x15 cm € 15,00
De laatste tijd verschijnen er nogal wat boeken over de orchideeen van de Verenigde Staten. Daar zitten hele leuke dingen bij, en deze hoort daarbij. Een heel vrolijk boek met volop kleurenfoto's in 3 kateren bij elkaar, en ontzettend veel zwart-wit lijntekeningen en verspreidingskaartjes.

Gupton/Swope - Wild orchids of the Middle Atlantic States, 1986.
hc. 112 pag. € 10,00
Een hankzame gids over de orchideeen van het noordoosten van de Verenigde Staten. Kentucky, Tennessee, West Virginia, South Carolina, North Carolina, Virginia, Delaware en Maryland: grofweg zijn het de staten rondom de hoofdstad Washington. De auteurs hebben voor een afwijkende indeling gekozen, de soorten staan hier ingedeeld op bloemkleur. En daar zitten plaatjes bij. Op de rechterpagina's vind u vanaf pagina 3 de beschrijvingen, op de linkerpagina een bijna paginagrote kleurenfoto van prima kwaliteit. Het boek dat ik binnenkreeg is in hele nette staat.

Petrie - Guide to orchids of North America, 1981.
pb. 128 pag. 199 kl-foto's € 7,50
Meer dan 100 soorten worden in dit boekje beschreven, eigenlijk een beetje een fors formaat zakgids. Na een inleiding van liefst 2 pagina's volgen al de beschrijvingen, verspreidingskaartjes en foto's van de talloze orchideeën van Noord Amerika. Diepgaand? Nee, maar wel een heel handig en nuttig boekje. Het boekje dat ik binnenkreeg is in nette staat.

Szcawinski - The orchids of British Columbia, 1975.
pb. 124 pag. 18x13cm geen kl-foto's € 5,00
Een kleine zakgids over de orchideeën van British Columbia, de Canadese staat waarin Vancouver ligt, dus aan de westkust van Canada.
Er groeien daar volop interessante en mooie orchideeën, en daarom is het zonde dat in dit boekje geen enkele kleurenfoto te vinden is. Maar het gaat hier wel om de 3de druk, de eerste verscheen al in 1959! Het boek dat ik mag verkopen is in nette staat.